Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Republike Brazil

0
149

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, primajući akreditivna pisma novog ambasadora Republike Brazil Eduarda Botelja Barbose, istakao da postoji višedecenijsko prijateljstvo dveju zemalja i da nas povezuju diplomatski odnosi, ustanovljeni pre osamdeset  godina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, primajući akreditivna pisma novog ambasadora Republike Brazil Eduarda Botelja Barbose, istakao da postoji višedecenijsko prijateljstvo dveju zemalja i da nas povezuju diplomatski odnosi, ustanovljeni pre osamdeset godina.  On je uputio pozdrave predsedniku Žairu Bolsonaru, naglasivši da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi.

Vučić je naveo da Srbija smatra Brazil istinskim prijateljem, koji je bio uz nas i u najtežim momentima u skorijoj istoriji, i zahvalio na principijelnom stavu Brazila o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Konstatovao je da odnose dveju zemalja karakterišu međusobno razumevanje i obostrana podrška u najvažnijim pitanjima.

S tim u vezi je rekao da će ambasador Boteljo Barbosa u državnom vrhu Srbije imati veliku pomoć, kako bi tokom njegovog diplomatskog mandata, politički dijalog i ekonomska saradnja napredovali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here