Borko Stefanović o Memorandumu u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“.

0
135

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da je Vlada potpisala memorandum o izgradnji metroa po ko zna koji put, istovremeno prodajući na taj način građanima šarenu lažu.

Vlada Srbije usvojila je zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije, Grada Beograda i kompanije PCC iz Kine o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“. Kako je saopšteno iz Vlade, Memorandumom o razumevanju se iskazuje obostrana namera za nastavak dobre međusobne saradnje, u cilju realizovanja ovog prioritetnog infrastrukturnog projekta za Srbiju. Zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića smo pitali kako komentariše najavu iz Vlade Srbije.

Kako je svojevremeno najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, metro će se u prestonici graditi po fazama, a početak izgradnje prve linije planiran je za 2020. godinu. Vesić je istakao da će biti urađeno sve što je neophodno da bi se gradnja započela na vreme. Procenjuje se da će prva linija koštati milijaradu tri stotine miliona evra, a da će dve planirane linije koštati više od četiri milijarde evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here