U Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je godišnja sednica ove gradske organizacije

0
287

U Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je godišnja sednica gradske organizacije Crvenog krsta, na kojoj su predstavljene aktivnosti sprovedene tokom 2018. godine i planovi za ovu godinu, a dodeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Na redovnoj godišnjoj sednici gradske organizacije Crvenog krsta, koja je održana 10. maja u Velikoj Sali Crvenog krsta, a kojoj su prisustvovali članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin, i njihovi gosti najpre su predstavljene aktivnosti ove organizacije tokom protekle godine. Aktivisti Crvenog krsta učestvovali su u gotovo svim manifestacijama koje su održane u našem gradu, vršili su edukaciju mladih ljudi u raznim oblastima, a organizovali su i akcije dobrovoljnog davanja krvi. Planovi za narednu godinu su napravljeni, a biće usklađeni sa materijalnim mogućnostima organizacije.

Članovi Crvenog krsta Zrenjanin značajni su učesnik svih manifestacija koje se održavaju u gradu, bilo da su one sportske, kulturne ili druge prirode. Grad Zrenjanin je prepoznao značaj ove organizacije i čini sve da potpomogne njen rad i da bude podrška.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura dobitnik je i srebrnog znaka Crvenog krsta Srbije za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.

Pored Sime Salapure srebrni znak dobili su i Milica Dec, Aleksandar Linjački, Đura Mijatov, Kulturni centar Zrenjanina, Goran Janjić i Mara Kirćanski. Nosilac zlatnog znaka crvenog krsta Srbije je Đorđe Kezija, a medalju Crvenog krsta Srbije dobio je kolektiv Lista „Zrenjanin“. Na sednici su uručene i zahvalnice pojedincima i kolektivima, a dobili su ih Sonja Jović, Jelena Dragić, Olivera Lisica, Rade Daljević, Kancelarija za mlade i Predškolska ustanova Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here