Predstava Noć bogova odigrana je u Kulturnom centru Zrenjanina

0
170

U Kulturnom centru Zrenjanina odigrana je predstava Noć bogova u kojoj igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Predstava “Noć bogova” najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, u kojoj igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić izvedena je pred Zrenjaninskom publikom u velikoj sali Kulturnog centra. Radnja predstave se dešava jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se kralj Luj XIV, dvorska luda i pisac Molijer zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismejavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega. Govoreći o predstavi, glumac Vojin Ćetković je istakao da je ovo jedan od najboljih tekstova Mire Gavrana rekavši da je najpribližnija političkoj farsi kao žanru.

Predstava Noć bogova se igra punih 5 godina i prema rečima glumaca Dejana Lutkića i Nebojše Ilića uživaju dok je izvode pred publikom. Ovom prilikom su nam otkrili i kako publika reaguje na dešavanja u pomenutoj predstavi.

Ljubiša Šljapić istakao je da je predstava Noć bogova u regionu veoma posećena a potom je najavio da se sezona uskoro završava kao i da za narednu sezonu, krajem septembra, početkom oktobra, Zrenjanince očekuju nove predstave u kojima igraju velikani srpske glumačke scene.

Zrenjaninci su u nastavku večeri uživali u predstavi Noć bogova koju je režirao Marko Manojlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here