Radisav Rodić o pojavi spin novinarstva u našoj zemlji

0
270

Osnivač lista Kurir Radisav Rodić je izjavio da su pojavi spin novinarstva pored kompletnog  društva kumovali i domaći političari koji su na svoje funkcije došli prema nečijim nalozima.

Današnji opozicionari često ističu primere neslobode u medijima i novinarstva koje radi po nalogu vlasti. Poseban problem je i tzv.spin novinarstvo. Istraživanja su pokazala da je između šezdeset i sedamdeset pet odsto sadržaja medija u našoj zemlji, ali i u regionu neprikriveni rezultat rada agencija za odnose sa javnošću. Osnivača lista Kurir Radisava Rodića smo pitali kako je prema njegovom mišljenju nastalo pogodno tlo za razvoj spin novinarstva u našoj zemlji i šta je kumovalo toj pojavi.

Spinovanje agencija za odnose sa javnošću prema medijima ima za cilj preusmeravanje pažnje sa važnih problema na nevažne, navikavanje na nepopularne mere, kao i buđenje emocija radi smanjenja pravilnog rasuđivanja. Kao uzroke velikog  prisustva u medijima agencija za odnose sa javnošću , medijski stručnjaci često navode težak položaj novinara, pojačani pritisak izdavača, oglašivaća i političara, kao i netransparentnost vlasništva medija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here