Održan sastanak Čadež – Harčenko

0
177

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan – Harčenko na sastanku su razmotrili mogućnosti daljeg unapređenja saradnje, saglasivši se da će okosnica zajedničkih aktivnosti u narednom periodu biti intenziviranje poslovnih susreta, dana dobavljača, sajamskih nastupa i rešavanje operativnih izazova u saradnji.

Predsednik Privredne komore je istakao važnost kako postojećih, tako i budućih ruskih investicija u Srbiji, kao i srpskih u Ruskoj Federaciji, radi daljeg razvoja saradnje.

Razmotren je značaj sporazuma sa Evroazijskom unijom, čije se potpisivanje očekuje u oktobru ove godine, kao i zajedničke međukomorske aktivnosti na povezivanju poslovnih partnera dve zemlje, institucionalna podrška aktivnostima komora i izazovi sa kojima se susreću privrednici u svakodnevnom poslovanju.

Sagovornici su pozitivno ocenili trendove spoljnotrgovinske razmene dve zemlje i izrazili nadu da će ove godine biti dostignuta planirana razmena od četiri milijarde dolara. Ukazano je i da postoji veliki potencijal za ruske kompanije da u Srbiji pokrenu proizvodnju, radi izvoza na evropsko tržište.

Sastanku su prisustvovali  Andrej Hripunov, trgovinski predstavnik Ruske Federacije u Republici Srbiji,  Nikolaj Pomilujko, prvi sekretar Ambasade, Vladimir Grišin, direktor Predstavništva Trgovinsko industrijske komore RF, i Žarko Ilić iz Poslovnog saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom pri Privrednoj komori Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here