Otpisan milionski dug fudbalskom klubu Crvena zvezda

0
151

Agencija za osiguranje depozita otpisala je milionski dug fudbalskom klubu Crvena zvezda zbog loše finansijske situacije u kojoj se nalazi ovaj klub.

Kako je objavio list Danas, predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda Dragan Milošević je izjavio da je Crvena zvezda postigla sporazum o otpisu duga Novoj Agrobanci, koja je u stečaju i pod upravom Agencije.

Ovaj dug iznosi šest koma osam miliona evra, a pre otpisa kamata iznosio je sedamnaest miliona evra, pisao je list pozivajući se na Miloševićev intervju za sajt redstarbelgrade.

U listu je objavljen odgovor Agencije za osiguranje depozita, za koju su naveli da u dva navrata nije odgovarala na pitanja koja su im prosleđena.

U odgovoru Agencije je naznačeno da potraživanje Nove Agrobanke u stečaju od FK Crvena zvezda karakteriše „otežana i neizvesna naplativost”. Iz Agencije su poručili da je „sa dužnikom zaključen Aneks postojećeg Sporazuma kojim je predviđeno da se otplata reprogramiranog duga u iznosu od  šest koma osam miliona evra izvrši u roku od pet godina”, pod uslovom da Crvena zvezda otplati ovaj dug u celosti, a nakon toga bi se izvršio otpis kamata.

Inače, sredstvo obezbeđenja ovog duga je Zvezdin stadion „Rajko Mitić”, čija vredost bi, prema proceni ovlašćenog procenitelja u okolnostima prinudne prodaje, iznosila šest koma osam miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here