Izveštaj o “100 Naj” privrednih društava u 2018. godini

0
176

Povodom objavljivanja „Izveštaja o STO NAJ… privrednih društava u 2018. godini”, u Agenciji za privredne registre je održana konferencija za novinare, na kojoj su izneti osnovni nalazi iz izveštaja. 

Na predstavljanju rezultata poslovanja najvećih privrednih društava u zemlji učestvovali su direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić i registrator u Registru finansijskih izveštaja i boniteta Ružica Stamenković . Liste STO NAJ… privrednih društava u 2018. godini, koje su objavljene u Izveštaju, utvrđene su na osnovu vrednosti osnovnih finansijskih podataka, iskazanih u redovnim godišnjim finansijskim izveštajima privrednih društava za 2018. godinu.

Elektroprivreda Srbije je lane imala poslovni prihod od dve stotine šezdeset tri koma devet milijardi dinara, što je za četiri koma sedam odsto više nego 2017.g. Najuspešnije privredno društvo je kompanija NIS, koja je druga prema ostvarenim poslovnim prihodima od dve stotine pedeset osam koma pet milijardi dinara, uz godišnji rast od  devetnaest koma osam odsto.

Najveći neto dobitak u 2018. godini – u kategoriji privrednih društava sa najvećim neto dobitkom kao odraz stranih direktnih investicija iskazalo je privredno društvo Ziđin u Boru, čiji dobitak iznosi devedeset koma nula pet milijardi dinara i čini  dvanaest koma jedan odsto ukupnog neto dobitka svih privrednih društava u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here