Vanja Bulić o poigravanju sa istorijskim činjenicama

0
142

Novinar Vanja Bulić je ocenio da je nepozivanje Srbije i Rusije da prisustvuju obeležavanju početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, poigravanje sa istorijskim činjenicama.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija je rekao ‚‚da revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna.‚‚ Ruski ambasador je dodao da je ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo jer tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Kako komentariše izostanak poziva Srbiji i Rusiji da prisustvuju obeležavanje početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Vanji Buliću.

Poljske vlasti su, objašnjavajući zašto na skupu nije bilo predsednika Rusije Putina, saopštile da su godišnjicu obeležile uz sadašnje saveznike iz Evropske unije i NATO saveza, a pozvani su bili  i šefovi država Istočnog partnerstva – Moldavija, Ukrajina, Gruzija, Belorusija, Azerbejdžan i Jermenija. Od predstavnika delegacija sa Zapadnog Balkana ceremoniji u Varšavi su prisustvovali Milo Đukanović, predsednik Albanije Iljir Meta i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here