Dragan Janjić o predlogu Etičke komisije oko izricanja mere javne opomene

0
122

Glavni urednik agencije Beta Dragan Janjić je ocenio da će ukoliko se na odgovarajući način ne reši slučaj doktorata Siniše Malog, to imati loš uticaj na ugled  Beogradskog Univerziteta.

Stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka je poslala Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu izveštaj na skoro sedam stotina stranica u kom je ponovila stav da doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog ima nesporan naučni doprinos. Što se tiče utvrđenih manjih nedostataka u vezi sa doktorskom disertacijom, Etička komisija tog fakulteta je predložila da se Siniši Malom izrekne mera javne opomene. Kako komentariše predlog Etičke komisije oko izricanja ‚‚mere javne opomene‚‚ i šta ona znači pitali smo glavnog urednika agencije Beta Dragana Janjića.

Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka u stručnom mišljenju nije navela ocenu da li je do propusta u doktoratu došlo i u kojoj meri, da li na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata Siniše Malog. Rektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović je inače izjavila, da će Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu konačnu odluku o doktoratu ministra finansija doneti do 22. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here