Zavod za javno zdravlje: Oktobar mesec pravilne ishrane i Svetskog dana hrane

0
315

U Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin organizovana je završna manifestacija povodom kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane“ i Svetskog dana hrane. Ovom prilikom ručene su i nagrade najuspešnijim učesnicima likovno literarnog konkursa, koji je za temu imao pravilnu ishranu.

Od 2001. godine u našoj zemlji 16. oktobar se obeležava kao Svetski dan hrane, dok je mesec oktobar posvećen pravilnoj ishrani. Tako je bilo i ove godine pa su u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin održana brojna predavanja, tribine i akcije. Pored toga, i ove godine, zavod je prikupljao radove predškolaca i osnovaca sa teritorije Srednjebanatskog okruga pristigle putem literarno likovnog konkursa koji je raspisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, a koji je za temu imao ovogodišnji slogan kampanje „Pravilna ishrana dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“.

Dr Jelena Medić Simovljević je još rekla da pravilna ishrana podrazumeva raznovrsnu hranu, pravilan izbor namirnica i pravilno pripremanje hrane. Pored ovoga dr Medić je naglasila i da u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin već više od godinu dana radi Savetovalište za pravilnu ishranu gde svako ko to želi može dobiti stručnu pomoć i savet specijalista higijene. Sve informacije mogu se dobiti i zakazivanje pregleda može se obaviti putem telefona 566-345, lokal 126, putem e mail adresa higijena1@zastitazdravlja.rs i higijena2@zastitazdravlja.rs ili lično u Centru za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin u ulici dr Emila Gavrila 15, prvi sprat, sobe broj 55 i 56. Prilikom prvog pregleda poželjno je dostaviti rezultate laboratorijskih analiza krvi i urina, a ako postoji neki zdravstveni problem potrebno je dostaviti i prateću medicinsku dokumentaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here