Borko Stefanović o problemu odlaska ljudi iz Srbije

0
127

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je izjavio da je jedan od najvećih problema Srbije taj što nam godišnje iz zemlje zbog nedostatka perspektive odlazi pedeset hiljada ljudi.

Dragan Đilas je u otvorenom pismu šefu delegacije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji pitao kako je moguće da MMF planove našeg rasta zasniva na navodnom oporavku industrijske proizvodnje, kada je za osam meseci ove godine industrijska proizvodnja opala za jedan procenat. On je takođe naveo i da nema odgovora na pitanje na šta je potrošeno devet milijardi evra, za koliko je povećan javni dug za sedam godina. Koliko ovakvi podaci moraju da zabrinu svakog dobronamernog građanina Srbije, pitali smo zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Predsednik Stranke slobode i pravde se u pismu šefu delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Janu Kesu Martejnu zapitao i  kako može da hvali reforme koje su dovele do toga da Srbija za sedam godina izgubi preko pet hiljada tri stotine zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, a da se u istom periodu duplira broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama. U njima kako je rekao Đilas,  radi deset hiljada tri stotine  ljudi, što je više zaposlenih nego u dve Železare Smederevo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here