Održan Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije

0
227

U Kongresnoj sali hotel Vojvodina održan je Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije sa međunarodnim učešćem. Događaju su prisustvovali državni sekretar Ministarstva zdravlja profesor doktor Ferenc Vicko i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije održan je u Hotelu Vojvodina uz prisustvo mnogobrojnih zdravstvenih radnika, visokih funkcionera kao i predstavnika lokalne samouprave. Glavna sestra vaskularne hirurgije kliničko-bolničkog centra Zvezdara, Danica Ristić nam je rekla nešto više o samim uslovima rada medicinskih sestara, odnosu rada i broju pacijenata.

Danica Ristić  je odgovorila na pitanje da li su plate jedini razlog odlaska medicinskog osoblja u inostranstvo.O uslovima rada u Domu zdravlja u Kovinu, govorila je Vesna Žarkov, glavna medicinska sestra.

Kakva je situacija u OB „Đorđe joanović’’ u vezi sa radom med. sestara, rekla je direktorka Ivana Tešić. Prošle godine je 16 med. sestara napustilo OB zbog odlaska u inostranstvo. Koje mere preduzima Ministrastvo zdravlja kada je u pitanju odlazak med. osoblja, rekao je državni sekretar Ferenc Vicko.

O Savezu zdravstvenih radnika Srbije i članicama, govorila je pedsednica Saveza zdravstvenih radnika Srbije. Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije bio je prilika da se razgovara o gorućim problemima medicinskih radnika u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here