Održan okrugli sto na temu Koordinacija i saradnja – ključ u borbi protiv nasilja nad ženama

0
156

U sali Gradskog veća održan je okrugli sto na temu Koordinacija i saradnja – ključ u borbi protiv nasilja nad ženama.

Okrugli sto na temu Koordinacija i saradnja – ključ u borbi protiv nasilja nad ženama održan je u organizaciji Pokrajinskog ombudsmana i Srednjobanatskog upravnog okruga. O ovoj značajnoj temi govorile su načelnica okruga Snežana Vučurević, zatim Snežana Knežević, zamenica Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za ravnopravnost polova i Svetlana Selaković, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Svetlana Selaković, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova istakla je da je njihova uloga da obučavaju ljude u sistemu, kao i da ih  angažuju kako bi pružili  stručnu pomoć.

Okruglom stolu koji je održan u sklopu obeležavanja međunarodne kampanje ,,16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama’’ prisustvovali su predstavnici Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Opšte bolnice, tužilaštva, policijske uprave, tela za rodnu ravnopravnost, lokalni ombudsmani i nevladine organizacije koje se bave problemom nasilja u porodici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here