Božidar Spasić o saradnji sa Evroazijskom unijom

0
144

Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić je rekao da je suvereno pravo Srbije i to da sama odlučuje sa kojim zemljama će imati trgovinske odnose.

Ministar Rasim Ljajić je u oktobru izjavio da Srbija ne ulazi u Evroazijsku uniju  i dodao je da „nas niko tamo nije ni zvao“ , kao i da je reč o ekonomskoj uniji. Po njegovim rečima, kritike koje su pratile potpisivanje tog sporazuma „ili su posledice teškog neznanja ili teške zlonamere“. Šta će doneti saradnja sa Evroazijskom unijom za našu zemlju, pitali smo nekadašnjeg operativca Službe državne bezbednosti Božidara Spasića.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i premijeri Rusije, Belorusije, Kazahstana, Jermenije i Kirgistana i predsedavajući Kolegijuma Evroazijske ekonomske komisije su 25. oktobra u Moskvi potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije. Sporazum će stupiti na snagu pošto ga ratifikuju parlamenti svih šest država potpisnica. Tržište Evroazijske ekonomske unije čini preko sto osamdeset tri miliona ljudi a ukupan bruto nacionalni proizvod ovih zemalja iznosi  jedan koma devet triliona američkih dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here