Tokom Zelene nedelje zasađene sadnice breze u Plankovoj bašti

0
161

U gradu Zrenjaninu sprovedena je akcija u okviru ,,Zelene nedelje’’ tokom koje su zasađene sadnice breze u Plankovoj bašti.

Zelena nedelja obeležava se od 2.do 6.decembra širom Vojvodine sa ciljem da se oblast zaštite životne sredine podigne na viši nivo i da se stavi u prvi plan. Zelena nedelja u AP Vojvodini ustanovljena je na osnovu Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je, na predlog Pokrajinske vlade, usvojila Skupština Vojvodine. U okviru ove nedelje na zelenim površinama oko javnih ustanova u celoj pokrajini biće zasađeno 10.000 novih sadnica. Akcija je sprovedena i u Zrenjaninu gde su u Plankovoj bašti sadnice breze zasadili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i Roland Kokai, direktor Vojvodina šume.

Sadnice breze su pogodne jer je breza otporna na vremenske uslove a ima i atraktivan izgled zbog svetle kore istakao je Roland Kokai, direktor Vojvodina šume a potom je naglasio značaj životne sredine. Tokom Zelene nedelje na teritoriji grada Zrenjanina biće zasađeno 1786 sadnica breze, crnog bora, hrasta i topole. Akcije ozelenjavanja organizuju se pored Zrenjanina i u Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Mačvanskoj Mitrovici, Vrbasu i Rumi, kao i u ustanovama čiji  je osnivač AP Vojvodina—socijalnim i zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here