Ministar Ljajić istakao da srpski turizam ostvaruje rast od sedam koma osam odsto

0
185

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da srpski turizam ostvaruje rast od sedam koma osam odsto, što je gotovo duplo više od proseka zemalja Evropske unije.

Ministar Ljajić je, tokom obraćanja na 35. dodeli nagrade “Turistički cvet” i proslavi dvadeset pet godina postojanja Turističke organizacije Srbije, rekao da se naša zemlja približava broju od deset miliona noćenja. Prema rečima Rasima Ljajića, svakako ćemo premašiti milijardu četiri stotine miliona evra čistog deviznog priliva od turizma, a ono što je drugačije ove godine jeste struktura gostiju.

Ministar je naveo i brojne projekte koje će Srbija realizovati u narednom periodu, kao što su zlatiborska gondola, koja će prvi put na proleće prevesti putnike do Tornika, heliodrom na Kopaoniku i gondolu od Brzeća do Kopaonika, a vrednost ove investicije biće više od dvadeset miliona evra.

Nagrada “Turistički cvet” dodeljuje se u pet kategorija za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju i promociji turizma.

U kategoriji “Turistička organizacija” nagradu je osvojila Turistička organizacija Vrnjačka Banja, u kategoriji “Turistička manifestacija” – Međunarodni viteški festival “Despot Stefan Lazarević”  u Despotovcu, dok je u kategoriji “Receptivna turistička agencija” nagradu dobio Balkan travel centar. U kategoriji “Ugostiteljski objekat za smeštaj” nagradu je osvojio Grand hotel Tornik na Zlatiboru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here