NIS donirao savremenu medicinsku opremu Domu zdravlja u Zrenjaninu

0
171

U prostorijama Dečjeg dispanzera – stomatološke zaštite dece Zrenjanin upriličena je prezentacija opreme koja je dodeljena toj ustanovi u okviru programa NIS „Zajednici zajedno“.

Dom zdravlja“dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu dobio je savremennu medicinsku opremu čiju je nabavku podržala kompanija NIS u okviru programa“Zajednici zajedno“. Donacijom u vrednosti od 12,5 miliona dinara Domu zdravlja je omogućena nabavka sanitetskog i ambulantnog vozila, kao i dva patronažna vozila za potrebe prevoza pacijenata. Takođe, nabavljena je i moderna stomatološka stolica sa kompletnom opremom, kao i laboratorijski frižider za skladištenje vakcina. Prezentaciji opreme koja je dodeljena Dečjem dispanzeru prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, kompanije NIS kao i osoblje ove zdravstvene ustanove. Direktorka doma zdravlja dr Gordana Đurić je ovom prilikom izrazila zahvalnost kompaniji NIS jer prepoznala potrebu unapređenja primarne zdravstvene zaštite kao i lokalnoj zajednici jer je pomogla u realizaciji ovog projekta.

Direktor Pogona „Srednji Banat“ Zrenjanin Biljan Elezović je rekao da je briga o budućim generacijama jedan od prioriteta kompanije NIS.

Ovim ulaganjem NIS će doprineti rekonstrukciji i adaptaciji dečjih dispanzera, nabavci savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila za čitav niz zdravstvenih ustanova. Program društvene odgovornosti NIS-a „Zajednici zajedno“, traje već 11 godina i realizuje se u saradnji za lokalnim zajednicama širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here