U gradskoj kući predstavljen je novi sajt grada Zrenjanina

0
219

U multimedijalnoj sali gradske kuće predstavljena je druga faza projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, a predstavljen je i novi redizajnirani sajt grada napravljen posredstvom ovog projekta.

U multimedijalnoj sali gradske kuće predstavljena je druga faza projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, kao i redizajnirana internet stranica grada, koja je nastala u okviru ovog projekta. Ispred grada Zrenjanina o projektu su govorili zamenik predsednika Skupštine grada Ljuba Travica, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, kao i predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Švajcarske kancelarije za međunarodnu saradnju. Saša Miler, rukovodilac odeljenja za dobro upravljanje Švajcarske razvojne agencije rekla je da Švajcarska ima dugu i bogatu tradiciju kada je demokratija u pitanju te da se zbog toga zalaže da se demokratija poboljša u čitavom svetu.

Miler je još istakla da je značajno što će svi stanovnici imati mogućnost da pristupe podacima vezanim za gradski budžet te da će ovakvo uključivanje građana u donošenje odluka u vezi sa budžetom dovesti do budžetskih raspodela koje će biti transparentnije i više usklađene sa potrebama građana. Biljana Ledeničan rukovodilac portfelja za parlamentarni razvoj UNDP rekla je da je saradnja sa Zrenjaninom počela 2014. godine sa ciljem da se veći broj građana uključi u strategiju razvoja grada. Ona je i predstavila novu internet stranicu grada Zrenjanina i njene osobenosti.

Ovaj projekat ima za cilj da promoviše parlament kao mesto za dijalog i raspravu na jednoj strani izmedju poslanika a na drugoj strani između poslanika i gradjana i organizacija civilnog drustva. Takođe je cilj i da se pojača pristup informacija građanima tako da mogu da se upute u rad izabranih skupština kao i da se ojača učešće žena u političkom životu. Švajcarska je ovaj četvorogodišnji poduhvat podržala sa skoro 2 miliona evra

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here