Naše sugrađanke izolaciju koriste za izradu zaštitnih maski za komšije i prijatelje

0
166

Nestašica zaštitnih maski dovela je do toga da neke od naših sugrađanki počnu da se bave izradom pamučnih maski u kućnim uslovima. Mi smo posetili Jovanku Đorđević i Biljanu Tapavički Pavlov.

U ovim danima vanrednog stanja, pronalazimo primere solidarnosti i pomoći. Nestašica zaštitnih maski jedan je od problema sa kojim se susreću zdravstveni radnici i pacijenti u bolnicama, ali i građani u svakodnevnom kretanju. Penzionerka Jovanka Đorđević rešila je da ove dane u izolaciji koristi za izradu maski za svoje komšije i prijatelje, a prilog je dobrovoljan.

Pitali smo Jovanku ko joj pruža pomoć i obezbeđuje namirnice, da li se pridržava propisa kretanja i kakav savet bi poslala svojim vršnjacima kojima je naloženo da ostanu u svojim domovima.

Biljana Tapavički Pavlov u danima izolacije, u krugu svoje porodice izrađuje maske za Dečiji dispanzer. Kaže da je zaista jednostavno napraviti masku i da ne treba mnogo vremena da se to nauči i izradi, a ideju je usvojila od svojih komšinica.

Biljana je vrhunski sportista i podelila je sa nama savete kako da sačuvamo zdravlje kod kuće uz vežbanje i malo rekvizita koje svako domaćinstvo ima.

Ono što nam je svima potrebno u vanrednim merama jeste humanost i osećaj da smo korisni društvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here