Gradski štab za vanredne situacije doneo nove odredbe o radu ugostiteljskih objekata i pijaca

0
335

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić doneo je Odluku koja sadrži odredbe o radu ugostiteljskih objekata, a kasnije i odluku koja se odnosi na rad gradskih pijaca tokom vanrednom stanja.

Na osnovu odluke o proglašenju vanrednog stanja, Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Zrenjanina i Statuta grada gradonačelnik Zrenjanina doneo je 22. marta Odluku o neophodnim merama bezbednosti i zaštiti stanovništva i materijalnih dobara.

Zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane ili apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.

Rad ugostiteljskih objekata organizovan je u skladu sa Odredbom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata već se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga hranu i piće konzumirali u samom objektu ili bašti ugostiteljskog objekta. Ugostitelj koji, za vreme trajanja vanrednog stanja, želi da obavlja svoju delatnost mora organizovati dostavnu službu ili šalter u objektu sa kog bi se prodavala hrana i piće, ali pritom objekat mora biti opremljen odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. Iz tog razloga ova odluka odnosi se i na druge preduzetnike koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu ili piće pa su tako odlukom obuhvaćene i igraonice, kladionice, autoperionice i drugi. Radno vreme ugostiteljskih objekata biće od 8 do 16 časova.

Obustavlja se javni gradski i prigradski saobraćaj, osim za potrebe privrede.

Radno vreme call centra, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 7 do 16 časova svakodnevno.

U svim mesnim zajednicama produženi rad i dežurstva odvijaju se u periodu od 7 do 15 časova takođe svakodnevno.

Gradonačelnik Zrenjanina doneo je 23. marta odluku koja se tiče rada gradskih pijaca i javnih parkirališta u našem gradu. Za vreme vanrednog stanja pijaca u Tržnom centru u naselju Bagljaš neće raditi. Nova – centralna pijaca i pijaca u Jug Bogdanovoj ulici radiće utorkom, četvrtkom i subotom od 7 do 13 časova.

Za vreme vanrednog stanja javna parkirališta u gradu Zrenjaninu radiće radnim danima od 9 do 15 časova, subotom od 9 do 13h dok je nedelja neradna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here