Ministar Vulin posetio Jumko u Vranju

0
136

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, obišao je danas proizvodne pogone kompanije „Jumko“ u Vranju, u kojoj se od uvođenja vanrednog stanja, izrađuje zaštitna oprema. „Jumko“ dnevno proizvede 20.000 zaštitnih maski.

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, posetio je fabriku „Jumko“ u Vranju, koja je lider u oblasti tekstilne industrije i koja godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odevnih predmeta, 300.000 trikotažnih odevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova. Od uvođenja vanrednog stanja u ovoj kompaniji proizvodi se zaštitna oprema. Dnevno se proizvede 20.000 zaštitnih maski.

Generalni direktor kompanije “Jumko” Branislav Trajković rekao je da je odmah po uvođenju vanrednog stanja “Jumko” kao odgovorna državna kompanija uvela štab koji 24 časa dnevno preduzima mere i postupke na zaštiti zaposlenih te da među njima nema panike. Rad u “Jumku” organizovan je u više smena, a na izradi maski radi oko 200 radnika.

Tokom posete kompaniji Jumko, ministar Vulin, u pratnji komandanta Četvrte brigade kopnene vojske brigadnog generala Slobodana Stope, obišao je i radnu jedinicu balistike kompanije “Jumko”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here