Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Istanbulu da je sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem razgovarao o infrastrukturnim projektima koji bi doprineli ekonomskom razvoju Srbije i BiH kao I o aktuelnoj situaciji u toj republici

0
76

Predsednik Srbije je istakao u obraćanju novinarima  da je sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH razgovarao je o aktuelnoj političkoj I ekonomskoj situaciji u susednoj zemlji.

Kada je reč o infrastrukturnim projektima predsednik Srbije je rekao da je srpska strana završila most kod Bratunca  i pristupne saobraćajnice, ali da nema prelaza sa strane BiH.  Aleksandar Vučić je istakao da je Izetbegović sa njegove strane intervenisao i rekao da će sve učiniti da se tu otvori granični prelaz, da ljudi ne gube po 300 kilometara. Time će se, podvukao je predsednik, drastično podstaći mogućnost preduzetništva i ekonomskog razvoja zapadne Srbije – Ljubovije, Malog Zvornika, Osečine i svih okolnih opština, kao i istočnog dela i Republike Srpske i BiH.

„Bilo je reči i o autoputevima“, rekao je predsednik Vučić i podsetio da je „parlament BiH doneo odluku da oni grade put preko Tuzle do Brčkog i Bijeljine, a da nama ostaje da napravimo 21 kilometar oko Kuzmina, što za Srbiju nije problem i na šta smo pristali odmah“. “Ono na čemu sam insistirao i što želim da verujem je da, na trilateralnom sastanku kada ga budemo imali u junu, julu ili avgustu, to može da bude i potpisano – da probamo da napravimo jedan ceo pojas. Jer i u komunustičko vreme najslabije su bile povezane Srbija i BiH, kao da je to neko želeo da se tako odigrava”, konstatovao je predsednik Vučić.

Tokom dana predsednik Srbije sastao se sa predsednikom Turske. Teme o kojima su dva predsednika razgovarala bile su jačanje političke saradnje dve zemlje, nove investicije i infrastrukturni projekti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here