Mi Evropljani, koji smo se vratili u Srbiju borimo se za Evropu naroda i nacija , a ne za Brisel . Mi jesmo Evropljani ali nismo unijati Evropljani – izjavila je klinički psiholog prof.dr Mila Alečković komentarišući najnovije istraživanje Ministarstva evropskih integracija prema kome 50 odsto građana podržava evropske inrtegracije Srbije

0
228

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović izjavila je nedavno da podaci istraživanja javnog mnjenja , koje je sprovelo to  Ministarstvo pokazuje  da posle dugo vremena ‚‚podrška građana evropskim integracijama prelazi 50 odsto.‚‚ Ministarka je ocenila  ‚‚da je velikoj podršci građana u procesu evropskih integracija i putu ka članstvu u EU doprinela i politika regionalnog razvoja, održivog razvoja, pripreme za korišćenje fondova i prekogranične saradnje. Isto tako prema istraživanju,  65 odsto građana podržava reformski proces nezavisno od pregovora sa EU. Rezultate ovog istraživanja Ministarstva evropskih integracija komentarisala je prof.dr Mila Alečković.

Proces evropskih integracija prema podacima istraživanja Ministarstva za evropske integracije  podržava 52 odsto građana Srbije, a EU je prepoznata kao najveći donator naše zemlje, navela  je ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović. Ona je podvukla i da rezultati istraživanja pokazuju da građani drugi put zaredom prepoznaju EU kao najvećeg donatora Srbije, te da najveći deo bespovratnih sredstava i razvojne pomoći dolazi iz EU. Prema njenom mišljenju ‘’to je važno jer na osnovu toga možemo donositi lične i političke odluke i možemo prepoznati da li je evropski put najbolje srednjeročno i dugoročno rešenje u političkom, ekonomskom, bezbednosnom aspektu razvoja Srbije“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here