Prioriteti Srbije u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, regionalno povezivanje i privlačenje stranih investitora bile su teme današnjeg sastanka potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, sa Fadrikom Alvaresom Toledom, direktorom Istraživačke grupe Brisela, koja priprema izveštaj i vodič za investiranje u Srbiji

0
82

„Srbija je politički i ekonomski stabilna zemlja, što je i najvažniji preduslov za dolazak novih investicija i dalji razvoj ekonomije i povezivanja. Kao najkraća ruta između istoka i zapada, kao centar regiona, postavili smo nekoliko prioriteta u transportnom sektoru – završetak koridora 10 i 11, modernizaciju i rekonstrukciju železničkog Koridora 10, pre svega pruge Beograd–Budumpešta i Niš–Dimitrovgrad, izgradnju „auto-puta mira“ Niš–Merdare–Priština i dalji razvoj vazdušnog i rečnog saobraćaja“, rekla je Mihajlovićeva. Potpredsednica Vlade istakla je da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju, rekavši da se sve reforme i zakoni donose u skladu sa evropskim standardima.

„Naš cilj je da se infrastrukturno povežemo sa susedima i dalje sa evropskim zemljama, jer je to dobro za razvoj naših nacionalnih ekonomija i regionalnu saradnju. Želimo da pomognemo da ceo region ide napred, da stvorimo dobru investicionu klimu ne samo u Srbiji, već i u zemljama zapadnog Balkana“, rekla je ona.

Fadrik Alvares Toledo pohvalio je dosadašnja postignuća Srbije, kako u oblasti transporta, tako i napredak na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja, istakavši da je Srbija na dobrom putu za dolazak novih investicija. „Mnogo toga ste uradili, Srbija ima dosta potencijala i mogućnosti za dalji razvoj. Verujemo da kao zemlja možete doprineti unapređenju investicione klime u celom regionu“, rekao je Toledo.

Istraživačka grupa Brisela predstavlja najbolji izvor obaveštajnih podataka o ekonomijama u razvoju, poslovanju, spoljnoj politici i globalnim temama, čije izveštaje koriste uticajni poslovni ljudi i investitori. Vodič za investiranje u Srbiji biće predstavljen pred početak Samita EU – zapadni Balkan, koji se u maju ove godine održava u Sofiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here