Predsednik Republike Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Đuzepea Manca

0
146

Predsednik Republike Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Đuzepea Manca, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu do 12. februara ove godine, kada je otišao na dužnost ambasadora u Republici Argentini.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Mancu na dobroj i plodonosnoj saradnji, kao i na tome što je svojim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa Srbije i Italije. Srpski predsednik je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadora Manca ostvaren napredak u političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja.

Ambasador Manco je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije. Italijanski ambasador je dodao da su on i njegova porodica bili toplo primljeni i da nose najlepše uspomene iz Beograda i naše zemlje. On je rekao da Italija snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti koju vodi predsednik Vučić, istakavši značaj pokrenutih regionalnih inicijativa.

U razgovoru je konstatovano i da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Mancu mnogo uspeha na novoj dužnosti – najvišeg diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Republici Argentini.

Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova ambasade Italije u Srbiji Serđo Monti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here