Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku premijeru Mađarske Viktoru Orbanu

0
79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku premijeru Mađarske Viktoru Orbanu.

U čestitki predsednika Vučića se kaže: “Dragi prijatelju, primi moje srdačne čestitke za pobedu na parlamentarnim izborima. Još jednom su glasači u Mađarskoj izabrali istinskog lidera, koji je pokazao da je posvećen vrednom radu i istrajan da im pruži mirnu i prosperitetnu budućnost. Teške, ali ispravne odluke, koje donosiš radi ostvarenja tog cilja, pokazuju kako se mudrošću i bogatim političkim iskustvom zemlja i njeni građani vode napred.

Kao što smo pokazali u mnogim prilikama, odnosi naših dveju zemalja nikad nisu bili bolji i želim da Te uverim da će Srbija ostati posvećena da zajedno nastavimo tim putem. Čvrsto sam uveren da mađarska manjina u Srbiji, kao i srpska u Mađarskoj, daju tome svoj doprinos, ali i uživaju u dobrobiti koju donose snažnije bilateralne veze, kao i naše lično prijateljstvo. Sve bolji ekonomski rezultati, rast trgovinske razmene, kao i investicija, omogućiće nam da brže i lakše napredujemo, iskoristimo svoje potencijale i kroz partnerstvo damo svoj doprinos celoj Evropi. S tim u vezi, koristim ovu priliku da Tebi i Tvojoj Vladi zahvalim za nesebičnu podršku koju pružate Srbiji na njenom evropskom putu.
Sa radošću očekujem naš sledeći sastanak, koji će, uveren sam, za rezultat imati nove ideje i smernice za zajednički rad, na dobrobit obeju strana”, navodi se u čestitki predsednika Vučića premijeru Orbanu.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here