Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana

0
76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana.

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke.

Dvojica sagovornika su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje, što pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostvarene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Predsednik Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj. On je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.

Ambasador Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada. On je istakao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. On je naglasio opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here