Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

0
75

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf. Šef Misije MMF naglasio je da su fiskalni rezultati Srbije veoma dobri zahvaljujući teškim reformama provedenim u prethodnom periodu.

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci Međunarodnog monetarnog fonda i istakao da bi Srbija bez ovog fonda, teško izašla iz užasne krize u kojoj se nalazila pre pet godina.

Sagovornici su konstatovali da će Srbija, iz ubedljivo najteže situacije u navedenom periodu, početkom sledeće godine biti zemlja sa najboljim ekonomskim položajem na Zapadnom Balkanu.

 

Džejms Ruf je posebno pohvalio uspešno sprovedene tendere za privatizaciju PKB-a i strateško partnerstvo u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, ali je posebno istakao da još postoje problemi i izazovi u sektoru hemijske industrije. Ruf je naglasio da u reformi Poreske uprave i poreske administracije već postoje pozitivne promene, ali da je neophodno nastaviti rad na njihovoj reformi.

Na sastanku je rečeno da Međunarodni monetarni fond insistira na reformi sistema plata u državnoj upravi i zaključeno je da će se uložiti zajednički napori na sprovođenju te reforme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here