Jadranka Joksimović i Johanes Han sutra potpisuju tri finansijska sporazuma

0
257

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han potpisali su u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći – IPA 2017 u iznosu od preko  devedeset sedam miliona evra. Ministarka Joksimović je tom prilikom naglasila da će ta sredstva biti opredeljena za važne razvojne projekte i održivi razvoj Srbije, i dodala da je najznačajniji deo ovog paketa od četrdeset devet koma šestmiliona evra namenjen za finansiranje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Prema rečima ministarke to je jedan od najvažnijih projekata koji bi trebalo da podrži energetsku diversifikaciju u Srbiji, stabilnost u snabdevanju i jačanje gasne infrastrukture, što je od izuzetnog značaja za naše građane.

Kako je objasnila ministarka Joksimović, drugi deo sredstava od preko dvadeset osam miliona evra odnosi se na projekte u oblasti životne sredine i biće usmeren za upravljanje otpadnim vodama u Brusu i Blacu, za sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Kraljevu, kao i na druge projekte, kao što je separacija otpada, za devetnaest opština u Srbiji.  Ona je istakla  da su to izuzetno važne stvari koje građanima na lokalu predočavaju šta znači proces evropskih integracija i zašto je on najbolja podrška našem razvojnom procesu.

Joksimović je poručila da i pored pažnje koju poslednjih dana dobijaju političke stvari koje opterećuju i evrointegracioni put Srbije, naša zemlja nastavlja da bude fokusirana na sopstveni razvoj.

Ministarka je naglasila da za razliku od nekih drugih u regionu, mi stvari posmatramo drugim očima – kroz razvoj, saradnju, poštovanje principa i pre svega interesa naših građana. Joksimović je zaključila da jedino na taj način možemo da radimo na boljoj budućnosti naše zemlje i svih njenih građana, izrazivši nadu da će se evropski put Srbije nastaviti stabilnim tempom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here