Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravila je u poseti opštini Senta, gde je obišla novu toplanu i uručila zapisnik o njenoj primopredaji predsedniku te opštine Rudolfu Ceglediju. Izgradnja Nove toplane u Senti je rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave.

Premijerka je rekla da je tri meseca bilo potrebno za tehničku dokumentaciju i pet meseci za izgradnju toplane. Ona je navela i da se mora rešiti i revitalizacija podstanice i toplovoda, a to se radi zajedno sa Ministastvom rudarstva i energetike. Ana Brnabić  je podsetila da je na rešavanju tog višedecenijskog problema građana Sente počela da radi u saradnji sa predsednikom opštine još pre tri godine kao ministarka za državanu upravu i lokalnu samoupravu i izrazila je zadovoljstvo da građani Sente danas imaju modernu topalnu.

Druga velika stvar koja je urađena u Senti, kako je navela premijerka, je obnovljena zgrada Senćanske gimnazije koja nije rekonstruisana od 1906. godine. Vlada je u taj objekat uzložila sto osamdeset dva miliona dinara. U Senti je završena i rekonstrukcija Doma zdravlja, u koji je Vlada Srbije uložila trideset tri miliona dinara.

Premijerka je najavila da Vlada sa Pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom radi na još četiri projekta u tom gradu i istakla da za Vladu ne postoje mesta, opštine i gradovi prvog, drugog ili trećeg prioriteta, već da su svi podjednako važni.