Vučić primio ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Republike Srbije

0
114

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Republike Srbije. U čestitki predsednika Kine je navedeno:

“Poštovani gospodine predsedniče,  Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime Vlade Narodne Republike Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskom narodu Republike Srbije uputim srdačne čestitke i lepe želje. Sa zadovoljstvom konstatujem da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju, međusobno političko poverenje neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, a sve to u istinsku korist naroda naših dveju zemalja.

Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Narodne Republike Kine i Republike Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bi još više doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda.

Dobrodošli ste da u aprilu učestvujete na Drugom forumu međunarodne saradnje “Pojas i put” tokom čijeg trajanja ćemo se sastati u Pekingu.  Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje”, navedeno je u čestitki .

Predsednik Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cenimo kinesku državu i kineski narod. On je istakao da se raduje i divi uspesima Kine, koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu. Predsednik Vučić je takođe rekao da ima veliko poverenje u predsednika Sija, jer, u razvoju bilateralnih odnosa naših dveju zemalja, iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da će predsednik Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje “Pojas i put”, ponovo imati priliku da sa predsednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim  projektima bilateralne saradnje. Ona je prenela da Kina veoma ceni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, i pravu svake zemlje da izabere svoj razvojni put.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here