Građanski protest Jedan od pet miliona održan je treći put u Zrenjaninu

0
239

Protest ”Jedan od pet miliona” okupio po treći put na hiljade nezadovoljnih Zrenjaninaca

 Protest pod nazivom ,,Jedan od pet miliona’’ okupio je treći put na hiljade nezadovoljnih Zrenjaninca koji su ujedinjeni u borbi protiv aktuelne vlasti. Ispred robne kuće Beograd u centru grada prisutnima su se obratili politički analitičar Đorđe Vukadinović i novinar i potpredsednik NUNS-a Željko Bodrožić. Vukadinović je ovom prilikom objasnio da je problem Srbije nakaradna vlast Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem. On je takođe rekao da postoji takozvani  čep u svim sferama života koji dok se ne otkloni nećemo moći normalno da živimo.

Nakon okupljanja ispred robne kuće Beograd oformljena je kolona građana koja je najpre išla centrom grada, zatim Gimnazijskom ulicom, pa kroz naselje Mala Amerika i potom Petefijevom ulicom do Trga slobode. Građani su se usput zaustavili ispred prostorija Srpske napredne stranke gde su negodovali i zviždali a kraće zadržavanje je bilo i ispred zgrade Vodovoda. U anketi koja sledi pitali smo Zrenjanince čime su nezadovoljni.

Među okupljenim građanima bio je predstavnik Sindikata zaposlenih policije koji se obratio sledećim rečima:

Treći protest u Zrenjaninu prošao je  mirno i  bez incidenata a šetnja je kao i prethodne dve nedelje završena na Trgu slobode. Organizatori su najavili novi protest koji će se održati u četvrtak na istom mestu sa početkom u 18h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here