Radikali prisustvovali sahrani Mire Marković

0
149

U dvorištu porodične kuće u Požarevcu položena je urna sa pepelom prof. dr Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Po želji Marka i Marije Milošević, sahranu je organizovao predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj koji je sa saradnicima prisustvovao polaganju urne.

Prof. dr Mirjana Marković, nekadašnji univerzitetski profesor i predsednik Jugoslovenske levice, preminula je u izgnanstvu, u ruskom gradu Sočiju. Prof. dr Mirjana Marković je sahranjena po pravoslavnim običajima, a opelo je održalo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve Eparhije braničevske. Pre polaganja urne pročitano je pismo Marije Milošević, a oproštajni govor je održao prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Tokom obreda primetno je bilo sramno odsustvo mnogih državnih funkcionera, pre svega onih koji su svoje političke karijere započeli zahvaljujući bliskosti sa bračnim parom Milošević-Marković, a kojih se danas odriču zbog nepovoljne dnevno-političke klime.

Srpski radikali smatraju da je pravično i jedino ispravno što je prof. dr Mirjana Marković sahranjena kraj svog supruga i što počivaju zajedno, uz uverenje da o njihovim delima može i sme da sudi jedino istorija, a nikako trenutni politički i medijski činioci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here