Siniša Kovačević: Predsednik Srbije kontrolom medija učvšćuje kult vođe

0
144

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je izjavio da predsednik Srbije kontrolišići institucije, a posebno medije,  omogućava i svojevrsno učvšćivanje kulta vođe.

Sumirajući rezultate protesta u gradovima u Srbiji analitičari se slažu u oceni  da je u zemlji veoma izražen problem nasilja nad političkim institucijama, koje bi trebalo da rade u javnom interesu. Institucije su prema tim ocenama potpuno uzurpirane, otuđene od demokratske funkcije i udaljene od građana. Potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića smo zamolili za komentar nasilja koje je prisutno nad institucijama u našoj zemlji.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je  izjavio da će lideri opozicije nastaviti da razgovaraju o formama protesta i drugim taktičkim pitanjima, ali da strateški cilj ostaje isti – obezbeđivanje uslova za fer i demokratske izbore na kojima bi vlast SNS-a mogla da bude smenjena. Jeremić je ponovio da su nastavak protesta, totalni bojkot institucija i jedinstvo na opozicionoj sceni tri najvažnija elementa bez kojih neće biti moguće zamisliti nastavak borbe za ostvarivanje fer izbornih uslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here