Predsednik Vučić se sastao sa američkim senatorima Džonsonom i Marfijem

0
130

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle razgovora sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem izjavio da dogovor Beograda i Prištine podrazumeva da i jedna i druga strana podjednako izgube, da bi obe strane podjednako dobile.

Predsednik je poručio da  je to jedini način kako dogovor može da se postigne. On je rekao da je američkim senatorima izneo nedvosmislen stav da Srbija očekuje ukidanje taksi i da želi postizanje kompromisnog dogovora, ali i da taj dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa.

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi su izjavili da SAD podržavaju dijalog Srbije i Kosova i da će podržati dogovor koji dve strane postignu. Džonson je naglasio da je Amerika ovde da bi bila prijatelj Srbije i obe nacije će imati veliku podršku u postizanju sporazuma.

Senator Kris Marfi je rekao da se nada da će posle izbora na Kosovu, Priština učiniti određene korake kako bi se ponovo uspostavili pregovori sa Beogradom. On je dodao da će SAD pružiti pomoć na svaki način i da se nada da će Srbija nastaviti put ka EU kao i da će se približiti mnogim američkim političkim i ekonomskim saveznicima u Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here