Dragoslav Bokan: Fašizam je besmislena i neprikladna reč u srpskoj politici

0
296

Fašizam je samo jedna ružna neprikladna i besmislena etiketa koju kačimo povremeno jedni drugima zbog kratkotrajne političke koristi, rekao je za KTV predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, Dragoslav Bokan.

Često se u javnom diskursu koriste teške reči i gotovo redovno se koristi reč fašizam. Ove godine obeležavamo 75 godina pobede nad fašizmom. Da li se stalnom upotrebom ove reči fašizam revitalizuje i koliko je opasno političke neistomišljenike nazivati fašistima, za KTV je odgovorio predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, Dragoslav Bokan.

U Srbiji nema fašizma ni u jednom obliku, ističe predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, Dragoslav Bokan. U periodu Drugog svetskog rata, Srbi nikada nisu bili priklonjeni fašizmu koji je nastao mnogo pre početka Drugog svetskog rata. Mnogi narodi u Evropi su bili priklonjeni tom najgorem pokretu i ubeđenju, ali srpski narod nije nikada.

Potpuno je neprikladno i besmisleno govoriti u današnjem vremenu o fašizmu. Nikako ne treba povezivati fašizam sa Srbijom, a najmanje to činiti pri jeftinim političkim prepirkama, jer je srpski narod pretrpeo ogromne gubitke baš usled fašizma koji je nad njim sprovođen tokom prošlog veka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here