Udruženje za radna prava žena Roza – Projekat Šta me čeka na tržištu rada

0
175

Udruženje za radna prava žena Roza počinje sa sprovođenjem projekta “Šta me čeka na tržištu rada” tokom kog će edukovati srednjoškolke o tome kakvi ih uslovi očekuju na tržištu rada nakon završetka školovanja i kakva prava one imaju. Projekat je finansiran od strane fondova EU i švedske agencije za razvoj.

Udruženje za radna prava žena Roza u Zrenjaninu deluje već 5 godina i brojnim radionicama upoznalo je žene sa teritorije našeg grada sa njihovim pravima i mogućnostima zaštite tih prava kada su u pitanju zaposlenje i rad. Ovo udruženje sada pokreće novi projekat pod nazivom “Šta me čeka na tržištu rada” tokom kog će upoznati mlade sa njihovim obavezama, pravima i uslovima na tržištu rada.

Kada je u pitanju položaj mladih pri zaposlenju i kasnije na radu Jelena je istakla da najčešće stižu pritužbe na to što zbog toga što se najčešće zapošljavaju po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima nemaju ista prava kao drugi na istom radnom mestu koji su zaposleni na određeno ili neodređeno vreme. Takođe velik problem predstavlja i činjenica što im se pri zaposlenju traži radno iskustvo koje ne mogu da steknu upravo iz razloga što niko neće da ih zaposli bez radnog iskustva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here