Nemanja Šarović – Vašingtonski sporazum je Trampova predizborna predstava

0
148

Vašingtonski sporazum je Trampova predizborna predstava koja mu je bila potrebna da popravi svoje izglede u jevrejskoj zajednici u SAD, rekao je Nemanja Šarović, predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada”.

Specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel izjavio je na konferenciji za štampu da Sjedinjene Države nisu potpisnice sporazuma i da su se dve strane, Srbija i Kosovo, obavezale na zajedničku ekonomsku saradnju. Zamolili smo Nemanju Šarovića da prokomentariše ovu izjavu i da oceni sporazum iz Vašingtona sa stanovišta međunarodnog prava.

Distanciranje Srbije od Ruske Federacije i Narodne Republike Kine potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma američka administracija predstavila je kao svoju spoljnopolitičku pobedu. Štetne posledice sporazuma po Srbiju ogledaju se u izraelskom priznanju nezavisnosti Kosova, kao i u obavezi Srbije da prebaci svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, rekao je Šarović, dok je Vašingtonski sporazum Trampova velika predizborna predstava koja mu je bila potrebna da popravi svoje izglede u finansijski i politički izuzetno uticajnoj jevrejskoj zajednici u SAD.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here