Mlađan Đorđević – Vučić izdaje srpske nacionalne interese

0
126

Vučić od 2012. od kad su naprednjaci došli na vlast izdaje srpske nacionalne interese i sve što kaže da neće uraditi on uradi, rekao je Mlađan Đorđević, osnivač Pokreta “Oslobođenje”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko puta je istakao da ni po koju cenu neće dati jezero Gazivode, da je ono temelj energetske stabilnosti i za sever Kosova, ali i za Srbiju. Međutim, sporazum u Vašingtonu obuhvatio je i imovinski problem jezera Gazivode, kao i strukturu energetskog snabdevanja ovog dela Kosova. Zamolili smo osnivača pokreta „Oslobođenje“ Mlađana Đorđevića da prokomentariše ovu tačku Vašingtonskog sporazuma.

Mlađan Đorđević je naglasio da sam čin odlaska u Vašington na pregovore uz posredovanje Sjedinjenih Američkih Država, glavnog sponzora takozvane „nezavisnosti Kosova“, koji za to, uzgred, nije ovlašćen od strane Saveta bezbednosti, svedoči o Vučićevom podaničkom odnosu prema još uvek najvećoj svetskoj sili. Ali da će rezultati dokumenta koji je pristao da potpiše biti ovako loši po Srbiju – to Đorđević nije mogao da pretpostavi. Izgleda da se to dešava kada se na tako važan susret ide bez bilo kakve platforme ili plana odobrenog od strane srpskog parlamenta, čime je Vučić po ko zna koji put prekršio svoja ustavna ovlašćenja.

Od „ne dam Gazivode“ došli smo do „dajem Gazivode Amerikancima“. Od „najbližih odnosa sa Rusijom“ pristali smo na „diverzifikaciju energetskih izvora“, što vrlo lako može da znači i odustajanje od Turskog toka. Od „brata Sija, koji jedini može da nam pomogne“ jednim potezom ruke zabranismo postavljanje kineske infrastrukture za 5G, zaključio je Mlađan Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here