Marko Jakšić – Za 10 godina od Vučića nismo mogli da čujemo da je KIM neotuđivi deo Srbije

0
111

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da “nema mesta panici” iako se povećava pritisak Evropske unije i Amerike da se dođe do rešenja između Srbije i Kosova, a po njima je to rešenje jednako priznanju nezavisnog Kosova.

On je dodao da se nada da Grčka neće priznati Kosovo i rekao da se koordinisana akcija pritisaka sprovodi i prema Španiji. Vučić je istakao da je od jednog kineskog funkcionera čuo da je Kosovo samo deo plana, da bi se srušila Srbija. Pitali smo člana Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dr Marka Jakšića da li ova saznanja predsednika smatra tačnim i kako bi dalje trebalo delovati.

Aleksandar Vučić je ocenio i da su u Prištini na vlasti „velikoalbanski jastrebovi koji imaju ogromne simpatije Zapada, ne toliko Amerike koliko Nemačke“.

Kako je rekao, „mi smo u toliko teškoj situaciji“, zbog, kako je naveo, decenija nerada i decenija našeg bežanja sa Kosova, ali on ne „zamera tim ljudima jer su tražili bolje za sebe i svoju decu“.
Ocenjujući Vučićeve stavove dr Marko Jakšić je primetio da nažalost od predsednika za 10 godina njegove vladavine, nismo mogli da čujemo da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here