„Čistoća i zelenilo“ – Završetak radova na sadnji drveća na Bagljašu

0
102

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin priveli su kraju radove na sadnji drveća na Bagljašu, a nove sadnice uskoro će biti posađene uz Begej, između žutog i pešačkog mosta.

Prošle nedelje je završeno ozelenjavanje parka na Putnikovu, a danas su radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin priveli kraju radove na sadnji drveća na lokalitetu Bagljaš. Nove sadnice nalaze se duž Bulevara Veljka Vlahovića i na potezu od kružnog toka ka tržnom centru BIG, a ukupna vrednost radova  iznosi 16 miliona dinara. Završetak radova obišla je i Stanislava Hrnjak, predsednica Zelene parlamentarne grupe APV, koja je rekla da se tema ekologije često zapostavlja i da građani nemaju dovoljno informacija o tome koliko je zaštita životne sredine značajna.

Ljubodrag Miščević, predsednik Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine APV je napominjući da su na ovoj lokaciji posađene vrste koje nisu mnogo zastupljene i koje se ne mogu često videti na našim prostorima, rekao da je najznačajniji rezultat akcije ozelenjavanja Zrenjanina to što se podiže svest o tome koliko je značajno sačuvati životnu sredinu.

Projekat ozelenjavanja Zrenjanina će biti nastavljen i naredne nedelje kada će radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin nove sadnice posaditi na prostoru uz Begej od žutog do pešačkog mosta dok se na Bagljašu planira nastavak uređenja naselja najpre kroz uređenje pešačkih staza duž Bulevara Veljka Vlahovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here