Mirović – Mandatno pismo o predfinansiranju energetske efikasnosti javnih objekata

0
62

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Mateo Kolonđeli potpisali su danas Mandatno pismo o predfinansiranju unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u Vojvodini.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i regionalni direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateo Kolonđeli potpisali su danas u Pokrajinskoj vladi Mandatno pismo o predfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

Reč je o projektima kojima bi se ostvarile značajne uštede za električnu energiju i grejanje u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama  na teritoriji Pokrajine.

Regionalni direktor EBRD Mateo Kolonđeli izjavio je da je ovo  veoma važan projekat i velika šansa za Vojvodinu jer će se time omogućiti saomoodrživost objekata koji će biti obuhvaćeni sanacijom energetske efikasnosti čime će se ostvariti i uštede u pokrajinskom budžetu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here