JKP „Vodovod i kanalizacija“ – Zamena kompletne vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman

0
98

U naselju Ruža Šulman u toku su radovi na zameni kompletne vodovodne mreže u dužini od 2,5km. Pored postavljanja novih polietilenskih cevi visoke gustine, biće urađeni novi šahtovi kako bi se izmestili vodomeri van objekata, kao i rekonstruisani postojeći šahtovi na zelenim površinama, a uradiće se i novi priključci za sve objekte. Radovi su počeli 3. decembra, a planirano je da traju narednih 100 dana ukoliko to vremenski uslovi budu omogućili.

Vodovodna mreža u Zrenjaninu je u proseku stara više od 30 godina i činjenica je da je neophodna njena rekonstrukcija odnosno zamena. Glavni problem starosti mreže su kvarovi na istoj koji prouzrokuju prekide vodosnabdevanja i uvećavaju troškove održavanja. Stručne službe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin pripremile su tehničku dokumentaciju za Prvu fazu rekonstrukcije gradske vodovodne mreže koja uključuje pet lokacija gde je vodovodna mreža najstarija odnosno starija od 50 godina a to su Ruža Šulman, Mala Amerika, Centar, Karađorđev park i deo Šumice u ukupnoj dužini od oko 20 km.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin podsećaju da je u toku anketiranje zadovoljstva korisnika uslugama koje ovo preduzeće pruža.

Ispitivanje zadovoljstva korisnika je zakonska obaveza, ali i način da, na osnovu prikupljenih podataka JKP „Vodovod i kanalizacija“ unapredi kvalitet usluga, međusobnu komunikaciju  sa korisnicima i da bolje odgovori na njihove potrebe. Iz tog razloga po okončanju ispitivanja javno će biti objavljen izveštaj o sprovedenom ispitivanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here