Mlađan Đorđević – Narodni bunt više niko ne može da zaustavi

0
100

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje je izjavio da se narod oslobodio straha i da će građani masovno izlaziti na proteste jer im je dosta i ove vlasti i poniženja koja podnose od aktuelnog režima.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozdravio je blokade širom Srbije i pozvao građane da im se pridruže u još većem broju. Prema njegovim rečima, problem nije samo konkretno iskopavanje litijuma u Podrinju, čemu se pokret Oslobođenje protivi od svog osnivanja, već čitav karakter aktuelnog režima. Kako je objasnio, krajnji cilj svih protesta „mora da bude ostavka Aleksandra Vučića“. Upitali smo ga kako očekuje da će se razvijati protesti i da li će cilj na koji je on ukazao biti ostvaren.

U subotu 28. novembra, kao i prošle subote, 4. decembra, više hiljada građana Srbije učestvovalo je u blokadama glavnih puteva širom države čiji su povod bile izmene dva zakona koje je Skupština usvojila poslednje nedelje novembra – zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i zakona o eksproprijaciji. Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je Zakon o eksproprijaciji vratio na na razmatranje i predložio javnu raspravu, kao i da su predložene izmene određenih članova Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, protesti i blokade puteva najavljene za subotu za sada su neizvesni.

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje je izjavio da protesti predstavljaju pobunu naroda koji je pobedio strah i koji neće više da trpi poniženja kojima je izložen od strane aktuelne vlasti te da ovaj narodni bunt niko ne može da zaustavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here