Mlađan Đorđević – Vučić je kompletan energetski sistem Srbije poklonio Velikoj Albaniji

0
224

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da Srbija ne isporučuje struju Severu Kosova, što može da postane elemenat za pritisak na Srbe koji žive u ovom delu Kosova.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je kritikovao nedavne izjave ministarke energetike Zorane Mihajlović povodom najava kosovskog operatera KOSTT da će uskoro početi naplate i isključenja električne energije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije. On je postupanje Mihajlovićeve i cele vlade po ovom pitanju nazvao „licemernim“ i rekao da je pokret Oslobođenje „prvi ukazao šta se sprema“, navodeći da se radi o jednoj od retkih političkih organizacija koja je još tada upozoravala javnost Srbije na posledice predaje energetskog sistema. Upitali smo ga koje su posledice predaje energetskog sistema i da li se stvari sada mogu promeniti na bilo koji način.

Nakon što je Kosovski operater prenosnog sistema električne energije (KOSTT) saopštio da to preduzeće neće više pokrivati troškove neplaćenih računa za struju u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, oglasila se ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović nazvavši to „najbrutalnijim pritiskom na srpsko stanovništvo“.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je da je izjava ministarke Mihajlović da se radi o još jednoj u nizu organizovanih ujdurmi protiv srpskog naroda tačna, ali da je „ujdurmu organizovala izdajnička SNS“. Đorđević je istakao da je postupanje ministarke energetike Zorane Mihajlović i cele vlade povodom najava kosovskog operatera KOSTT da će uskoro početi naplate i isključenja električne energije u četiri opštine na severu Kosova licemerno, jer su, kako je rekao, ministarka i članovi Vlade znali da su predali energetski sistem u ruke Albancima, a sada su iznenađeni što ,,Priština hoće retroaktivno da naplaćuje i seče struju Srbima“.

Đorđević je podsetio da je pokret Oslobođenje pre godinu dana objavio da će vlasti u Prištini preuzeti kontrolu nad trafo-centrom “Valač” i ocenio  da sadašnje vlasti  “korak po korak ostvaruju nezavisnost Kosova”. Mlađan Đorđević je naglasio da će nakon smene vlasti pokret Oslobođenje poništiti sve što su predstavnici Vučićevog režima potpisali sa predstavnicima Prištine a da će sadašnji ministri i predsednik države zbog svega toga morati da odgovaraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here