Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji su u Nastavnom centru Makiš, u novoizgrađenoj taktičkoj kući za uvežbavanje primene policijskih ovlašćenja, prikazali svoje veštine, sposobnosti i snagu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nastavnom centru Makiš da je srpska policija u prethodnih godinu dana pokazala izuzetnu snagu i hrabrost da se obračuna sa svim organizovanim kriminalnim grupama, među kojima su i one koje su se posebno istakle surovošću i monstruoznošću.

Ministar Vulin je istakao da je srpska policija svojim posvećenim i efikasnim radom dokazala da ne postoji nijedan kriminalni klan koji je jači od države i zakona, te da je policija u 2021. godini razbila čak 24 organizovane kriminalne grupe i zadala ozbilјan udarac mafiji i organizovanom kriminalu, a posebno  hapšenjem klana Belivuk-Milјković, i  time pokazala da Srbija nije i neće biti pogodno tlo za kriminal, kao i da će, kako je rekao, policija u svakom trenutku, časno i profesionalno, uz punu podršku koju uživa od strane državnog vrha, stati na put kriminalu.

Ministar Vulin je ukazao da je, zahvalјujući ekonomskom napretku, država danas u stanju da pobolјšava uslove rada policijskih pripadnika, ali i da ulaže u njihovo obučavanje i usavršavanje, i istakao da, zahvalјujući ekonomskom rastu Srbije, policijskim pripadnicima u narednoj godini slede znatna povećanja plata i prihoda, kao i ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju objekata MUP-a.

Taktička kuća u Nastavnom centru Makiš izgrađena je tokom 2021. godine, ali su pored toga rekonstruisani i svi sportski tereni, izgrađena je atletska staza, napravlјena teretana na otvorenom, kao i poligon za razvoj i proveru fizičkih sposobnosti policijskih pripadnika.