Srđan Nogo – U optužnici protiv Belivuka nema dokaza protiv njega

0
233

Bivši narodni poslanik Srđan Nogo je izjavio da je samo jedan deo koji je Belivuk nagovestio u iskazu koji je dao pred tužiocem, više nego dovoljan da Aleksandar Vučić bude uhapšen i procesuiran.

Nekadašnji poslanik u Skupštini Srbije Srđan Nogo tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić isplanirao da Veljko Belivuk bude likvidiran u pritvoru, a da se krivica prebaci na suparnički kriminalni klan. Nogo objašnjava da je režim u strahu da tokom suđenja ne ispliva još detalja o saradnji Belivuka sa braćom Vučić i njihovim saradnicima. Zamolili smo Srđana Noga da prokomentariše ove svoje navode.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) navela je u svom izveštaju objavljenom 22. jula, da je navodni šef kriminalne grupe Veljko Belivuk tokom saslušanja 5.jula u tužilaštvu rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga,  kao i da nije kriminalac već “vođa navijača”, te je negirao da je odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge.  U transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK navodi se da je Belivuk  tužiocu izjavio da je sa Vučićem komunicirao preko posrednika, a da se sa Vučićem navodno nekoliko puta i lično video i istakao da će ispričati još detalja “ako se određeni ljudi ne opamete”.

Prema rečima bivšeg narodnog poslanika Srđana Noga, cela 2020. godina je bila godina lova na Velju Nevolju a država je podsticala svađe između kriminalnih grupa i podržavala sve Belivukove neprijatelje, sa nadom da će neko uspeti da ga likvidira. Nogo smatra da Vučić i dalje planira Belivukovu likvidaciju u pritvoru, za koju bi krivica bila prebačena na suparnički kriminalni klan. S obzirom na to da nema zakonito pribavljenih dokaza za počinjena krivična dela protiv Belivukove grupe, cela optužnica počiva na lažnom iskazu jednog svedoka, a kako je Nogo istakao, samo jedan deo koji je Belivuk nagovestio u iskazu koji je dao pred tužiocem je više nego dovoljan da Aleksandar Vučić bude uhapšen i procesuiran.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here