Zlatiborske vesti

0
92

Izašao je 79. broj Zlatiborskih vesti, biltena opštine Čajetina, u kom se mogu pročititi vesti o najvažnijim dešavanjima u ovoj opštini tokom prvog meseca 2022. godine.

Na početku najnovijeg izdanja Zlatiborskih vesti nalazi se intervju sa predsednikom opštine Čajetina, koji se osvrnuo na bilans najveće i najčešće osporavane investicije u prošloj godini – bilans Gold Gondole, rekavši da Gold Gondola zlata vredi. Potom sledi izveštaj o dočeku nove 2022. godine na Zlatiboru, kom je prisustvovalo oko 50.000 gostiju, kao i izveštaj o aktivnostima Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ i izveštaj o funkcionisanju Gold Gondole kojom se u prvoj godini rada vozilo preko 300.000 posetilaca Zlatibora uz najavu da će u ovoj godini biti nabavljeno još 20 novih kabina. Na narednim stranicama nalaze se aktuelnosti iz Inovacionog biznis centra i vest o adaptaciji i uređenju prostora u Predškolskoj ustanovi „Radost“ u Čajetini. U ovom izdanju Zlatiborskih vesti može se pročitati kako je u školama u opštini Čajetina obeležena školska slava Sveti Sava, kako je izgledao tradicionalni Božićni vatromet za najmlađe te kako je obeleženo prvo jutro pravoslavne nove godine i Malog Božića u Hramu Preobraženja Hristovog na Zlatiboru. Bogojavljenje je na Zlatiboru, plivanjem za časni krst, ove godine obeleženo po četvrti put na Vodicama. Uprkos velikoj hladnoći i obeshrabrujuće niskoj temperaturi vode, okupilo se 46 plivača zlatiborskog okruga, koji su hrabro plivali do Krsta, o čemu se zainteresovani mogu informisati u januarskom broju Zlatiborskih vesti.

U rubrici dešavanja nalaze se tekstovi o tome kako je protekao doček Srpske nove godine u Jablanici i kako je protekla jedinstvena manifestacija „Zlatofest“ koja je upriličena na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Rubrika Velikani našeg kraja donosi priču o docentu dr Dejanu Pilčeviću, a rubrika Zlatiborski toponimi priču o tome kako je Prištavica, reka pod pećinom dobila ime. Nakon toga zainteresovani mogu pročitati zašto Zlatibor voli Zdravko Mirčeta, a mogu pročitati i kako su se ronioci Ronilačkog kluba „Svet ronjenja“ iz Beograda proveli na Zlatiboru i da li su odabrali Ribničko jezero zbog njegove neobične narandžaste boje.

Rubrika posvećena kulturi počinje predstavom „Sokin i Bosina“ koju je zlatiborska publika imala priliku da pogleda u Kulturnom centru Zlatibor dok su u Galeriji Kulturnog centra mogli da posete izložbu pod nazivom „Zimska idila“.

Kada je u pitanju sport u biltenu opštine Čajetina pobrojani su uspesi Streličarskog kluba „Zlatiborac“, odbojkašica i košarkaša „Zlatibora“ te planovi fudbalera kluba istog imena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here