Priznanja najboljim sportistima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
109

Ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba priznanja najuspešnijoj sportistkinji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2021. i najboljoj sportskoj ekipi.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba priznanja najuspešnijoj sportistkinji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2021. godini olimpijskoj šampionki u karateu Jovani Preković i najboljoj sportskoj ekipi ekipi Vojne policije, koja je bila pobednik međunarodnog takmičenja „Čuvar reda“. Ministar Stefanović zahvalio se sportistima na svemu što su učinili tokom protekle godine, ali i u čitavoj dosadašnjoj karijeri.

Šef delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom Savetu za vojne sportove pukovnik dr Milivoje Pajović, čestitajući laureatima rekao je da oni svojim delom, daju primer mlađima od sebe, slaveći trud, zdrav način života, želju za stalnim usavršavanjem i ljubav prema Srbiji.

Pripadnica Sportske jedinice Vojne akademije vojni službenik Jovana Preković proglašena je za najuspešnijeg sportistu MO i VS u 2021. godini. U protekloj godini, Jovana Preković je osvojila dve zlatne medalje na takmičenjima Premijer lige u karateu, u Istanbulu i Lisabonu, a dominaciju je potvrdila i na Evropskom prvenstvu za seniorke u Poreču. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima Jovana Preković je postala član Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, gde je na najvećoj smotri sportista cele planete osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Pored ovogodišnjih laureata priznanja za doprinos jačanju ugleda MO i VS u svetu kroz vrhunsko sportsko postignuće u protekloj godini dodeljeno je sportistima koji su postigli izuzetne rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here